Under trappe

Pladsen under en trappe er ideel til skab. Normalt er det en halvdunkel krog, hvor ting ting gemmes lidt af vejen.

Skabet skal specialbygges, så det passer til trappens mål. Hængslede låger er i de fleste tilfælde eneste brugbare løsning til trappeskabe.

Familien med skabet på billedet har valgt hvidmalede låger med profilfræsede fyldninger, men du kan frit vælge andre design eller overflader – lågerne fremstilles nemlig specielt til dine behov.

Den viste løsning er med porcelænsgreb, men mange vælger ”tryk-åbning”, hvor lågen åbner sig, når der trykkes på den. Derved opnås en mere stilren og minimalistisk overflade uden fremspringende greb.

De lavere låger forsynes med hængsler, som kan dreje helt rundt, så lågerne ikke står i vejen, når du skal have adgang til skuffer og hylder. Desuden har det den fordel, at det er nemmere at trække skufferne ud.

De fleste trapper er rimeligt brede i forhold til normal skabsdybde. Derfor får du den bedste udnyttelse, når der monteres skuffer, skoudtræk og udtrækshylder, som går helt til bagvæggen. Som oftest bruges skuffer med kraftige rulleløb, der kan bære 80-100 kg. Så kan de holde til alt det, der kan være i dem.

Pladsen til bøjletøj kan optimeres ved at vende bøjlestængerne 90 grader og montere dem på udtræk. Så får du hele skabsdybden til tøjet, og der kan ofte være 30-50 cm ekstra at hente pr. bøjlestang.

Sko er et væsentligt issue i entreskabe. På det viste eksempel er der plads til 5 rækker sko på en udtræksreol. Desuden er der sat en sko-skuffe ind under trappens nederste trin. Som kronen på værket leveres afdækning af trappetrinene (hvis trappen ikke er født med det). Det hindrer, at smuds og snavs fra trappetrinene falder ned i skabet.

 

Ønsker du rådgivning og et prisoverslag, vil vi anbefale, at du booker et møde. Læs mere om mødebooking under BESØG OS.

Back to top button