Lys og spejle

Lys ved skabet er en god idé, så du ikke skal lede efter tøj og ting i mørke. Normalt er det mest praktisk at montere lyskilderne lige uden for skabet, så de lyser både i værelset og ind i skabet, men i meget dybe skabe kan det være en fordel at få monteret lys inde i skabet, så tøjet i bunden af skabet ikke fortoner sig i mørke. Desuden er det en god idé at montere lys lige foran lave bøjlestænger. Så er det nemmere at vælge den rigtige farve uden at tage tøjet ud af skabet.

Du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige lyskilder. Halogenlys giver den varmeste og mest behagelige belysning, men halogenlys må aldrig placeres inde i skabet på grund af brandfare!

LED-lys er den mest energirigtige løsning, og der er efterhånden kommet lyskilder på markedet, som gengiver tøjets farver korrekt. LED-lys fås både som spots, der er praktiske til udvendig montering på skabet, og som lysbånd, der har god effekt over hylder og bøjlestænger inde i skabet.

Endeligt kan du vælge at lysstofrør, som er de mest praktiske at montering inde i skabet, da du kan udnytte rørets længde til at oplyse bredere sektioner. Desuden har lysstofrør den fordel, at temperaturen er meget lav, hvorfor der ikke er brandfare ved at placere dem inde i skabet.

Udvendigt kan du vælge mellem flere forskellige monteringsformer. Spots kan indbygges i et lyspanel integreret i skabet – en elegant og diskret løsning. De kan også monteres på en fast arm eller flexarm, hvorved de kan drejes ind mod skabet og oplyse det indvendige bedre. Ofte tilsluttes lyset uden på skabet til lampeudtag i værelset, som tændes på en kontakt ved døren. Der kan dog også monteres fjernbetjening, så du er uafhængig af kontakter.

 

Spejle

Lys foran skabet kommer rigtigt til sin ret, når der er spejl i skabet. Her er det vigtigt, at lyset kommer ind forfra, så du ikke skygger for sig selv. Du kan vælge enten at have spejl i en eller flere låger eller at få monteret et elegant spejl inde i skabet, som trækkes ud og drejes, når du skal bruge det.

 

Ønsker du rådgivning og et prisoverslag, vil vi anbefale, at du booker et møde. Læs mere om mødebooking under BESØG OS.

Back to top button